Mindenki saját ízlése szerint alakítja ki otthona megjelenését, amelyben a lépcsők hangsúlyos szerepet játszanak. Hosszú időn keresztül szinte minden esetben szakember segítségére volt szükség a lépcsők telepítéséhez, azonban ez mára megváltozott.

A lépcsők kiválasztásánál fontos tudni, hogy a lakáson belül pontosan hova szeretnénk elhelyezni a lépcsőt, oda milyen típusú lépcső fér, illetve melyik az a megoldás, ami a leginkább illik a lakás környezetébe. A téma feldolgozásához és mélyebb megértéséhez nézzünk meg a lépcső típusokból három különböző verziót:

1. Csigalépcsők

A hagyományos lépcsőkkel ellentétben a csigalépcsők szorosabban és könnyebben illeszkednek a kisebb terekben. Az egyéni igényekre szabható kialakításnak köszönhetően pedig a csigalépcsők kezdő és végpontja könnyen alakítható úgy, hogy számunkra a legmegfelelőbb megoldást kapjuk.

2. U alakú lépcsők

Az U alakú lépcsők nagy előnye, hogy a funkcionalitáson felül a lakás díszévé válhat, ha van hozzájuk megfelelő terünk – akár egy nagyobb pihenő is kialakítható a fordulóban, ami egyrészt biztonságosabbá teszi a szerkezetet, hiszen a fordulóban nem következik azonnal egy lépcsőfok, és az így kapott tér pedig bútorokkal, virágokkal és egyéb dekor elemekkel díszíthetővé válik.

3. Moduláris lépcsőrendszerek: Íme a sokoldalú megoldás!

Lépcsőkészítési szempontból relatíve friss megoldásnak számítanak a sokoldalúan használható moduláris lépcsőrendszerek. A modulokból összeállítható különböző formák és méretek határtalan kialakítási potenciált jelentenek.

Nagy előnyük, hogy megfizethető alternatíva a legtöbbek számára, hiszen gyakorlatilag szakember segítsége nélkül, laikusként is egyszerűen és gyorsan, bármiféle megerőltetés nélkül telepíthetők. Ezeknek az előnyöknek köszönhetően pedig biztonsággal kijelenthetjük, hogy jelenleg nincs olyan lépcsőrendszer a piacon, ami felvenné a versenyt a moduláris lépcsőrendszerekkel szemben gyorsaság és könnyed építés terén.

Sokan azt gondolják, hogy egyszerűségükből és árukból adódóan nem megbízhatóak, de ez egy tévhit. A felhasznált anyagoknak és rögzítési módszereknek köszönhetően nagyfokú szilárdságot biztosítanak és egy fontos tulajdonságuk, hogy esztétikailag is könnyebben beilleszthetők lakásunk, házunk vagy irodánk stílusába.

Helytakarékosságának köszönhetően pedig a szerkezet által lefedett terek sem vesznek kárba és könnyen kihasználhatók.

AKM Metal Plusz Kft-nél mi magunk is foglalkozunk moduláris lépcsők és fellépők kialakításával, beépítésével.

 

A moduláris lépcsőrendszerek előnyei
  1. A termék és a beszerelés alacsony költsége
  2. Megbízhatóság
  3. A moduloknak és a felhasznált anyagoknak köszönhető széleskörű kialakítási lehetőség
  4. Helytakarékosság
  5. Gyors összeszerelés

 

Kérjen tőlünk bátran tanácsot!

Az ipar számos területén találkozhatunk még ma is régimódi és mára teljesen elavult megoldásokkal. Mi szükségét érezzük a friss megközelítésnek, hogy korszerű és profi partnerei legyünk ügyfeleinknek.


Keressen minket a +36/30-179-8892-es telefonszámon, vagy kattintson ide és vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével, mi pedig keresni fogjuk hamarosan!