A napenergiára sokan úgy tekintenek, mint az energia, ami ingyen van. Ez egyrészről igaz, másrészről nem. De a jó hír, hogy egy napelemrendszer telepítése után idővel bőven a megtérülés felé dől majd a mérleg nyelve. Nem véletlen, hogy a folyamatosan emelkedő energiaárak elképesztő mód felkeltették a hazai háztartások figyelmét a napelemek iránt, ez pedig jó hír a kivitelező szakemberek számára is. Főleg akkor, ha egy, az utolsó csavarig összeállított rendszert kapnak, ahogyan az AKM Metal Plusznál…

Egy viszont biztos: a napelem technológia mára elérkezett egy olyan mérföldkőhöz, ahol már egy átlag magyar család számára is elérhetővé vált a telepítése. Köszönhető ez az otthonfelújítási programnak, valamint a napelemrendszerek barátságosabb árának.

Zöldebb, és idővel olcsóbb energia isAKM napelem rendszer telepítés

Szintén vonzó a lakosság körében, hogy a napelemnél kevés zöldebb technológia van. Az AKM Metal Plusznál ezt még megfejeltük azzal is, hogy a napelemek gyártása során a lehető legkörnyezettudatosabb megoldásokat alkalmazzuk.

Emellett fontos számunkra, hogy az általunk forgalmazott napelemrendszerek gyorsan, könnyen telepíthetők legyenek. Később pedig, ha szükséges, akkor a kisebb-nagyobb javításokat is rövid idő alatt és költséghatékonyan lehessen elvégezni.

Az AKM Metal Plusznál egyszerre figyelünk a napelemrendszert használó családok, valamint a kivitelező szakemberek igényeire is.

Egy jó rendszer alatt nem szakad be a tető, és a jég sem veri el

Sokakban felmerül a kérdés, hogy egy régi tetőre épített rendszer alatt vajon nem szakad-e be a tetőszerkezet. Ez abból a tévhitből indul ki, hogy az emberek fejében egy napelem nagy és nehéz, pedig egy átlagos lap súlya 20 kg alatt marad, ami ráadásul közel 2 négyzetméteren oszlik el. Márpedig az a tetőszerkezet, amely a cserepeket elbírja, annak a napelemek plusz súlyával sem lesz problémája.

Szintén nem okozhat problémát a már felszerelt napelemnek egy kiadós jégeső sem. Az általunk forgalmazott napelemrendszereket ugyanis több tucat más dolog mellett egy esetleges jégesőre is tesztelték. Ráadásul a szimuláció során bizonyos magasságokból acélgolyókat ejtenek a napelemekre, amelyek ezeket a külső behatásokat karcolások nélkül vészelik át.

Ahogy egy okostelefon, úgy a napelemek is jobbak lesznek pár év múlva?

Sokak félnek attól, hogy rossz időben vásárolnak napelemrendszert. Csakhogy az 5-10 éves napelemek még ma is remekül dolgoznak, és teszik azt, amihez a legjobban értenek: zöld villamosenergiát állítanak elő a használóiknak.

Az AKM Metal Plusz által forgalmazott napelemrendszerek ráadásul a legmagasabb technológiai nívót képviselik, így nem kell attól tartani, hogy évekkel később elavultnak fognak számítani.

Hogyan dolgozhat egy kivitelező, szerelő az AKM Metal Plusz napelemrendszereivel?

AKM komplett napelem rendszer minden tartozékkal, helyszínre szállítvaA szakemberek az AKM Metal Plusz-tól 100%-ig komplett napelemrendszert kapnak. Így a kivitelezőnek nincs is más dolga, mint elküldeni számunkra a kész kivitelezési tervet. Ezután mi raklapra szerelve átadjuk a napelemrendszert, amit…

  • akár a szakember maga is elszállíthat
  • futárcég szállítja ki a megadott helyszínre
  • nagyobb mennyiség esetén kamionra pakoljuk a napelemeket, és így érkezik meg a telepítés helyszínére

Ezeket a feladatokat a vállalaton belüli automatizált folyamatoknak és mérnöki támogatásnak köszönhetően gyorsan, zökkenők nélkül tudjuk elvégezni. A megadott műszaki rajz alapján biztonsági csomagolásba tesszük a napelemeket, legyártjuk a szükséges tartókat, a szereléshez szükséges konzolokat és egyéb elemeket, valamint az összes csavart, majd az egész pakkot raklapra csomagolva átadjuk a kivitelező szakembernek, aki így egyetlen helyről megkap napelemet, tartozékot és minden szükséges elemet az utolsó csavarig.

Azzal pedig, ha kivitelező és felhasználó is rendszerben gondolkodik, nem pedig csak napelemben, mindketten jól járnak. A kivitelezés ugyanis gyorsabb, pontosabb lesz, az anyagbeszerzésre fordított idő minimálisra csökken. Ezzel pedig a kivitelező úgy tud akár alacsonyabb árat adni a munkájára, hogy az árrés mégis magasabb lesz.