Mindig, mikor a lemezvágás szóba kerül szakmai körökben, három dolog biztosan fókuszt kap: az eszköz legyen pontos, legyen gyors, és ha lehet, akkor még költséghatékony is. Nos, a legmodernebb lézervágó berendezések nem hogy megfelelnek ezeknek a kívánalmaknak, hanem csúcsra is járatják azokat. Ahogyan az AKM Metal Plusz új büszkesége is.

Gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb

Egy modern lézervágó berendezéssel minden eddiginél gyorsabban és pontosabban végezhető el a lemezvágás, mint a hagyományos, kézi eszközökkel. Mindezt ráadásul költséghatékonyan.

Az AKM Metal Plusz által frissen beszerzett lézervágó berendezés alig néhány perc alatt nagy pontossággal vágja ki a táblalemezből a kívánt alkatrészt. Ráadásul sem a vágás sebessége, sem a pontossága nem függ attól, hogy a táblalemezből szögben vagy ívben kell vágnunk. Azonban ez messze nem minden, amire egy modern lézervágó berendezés képes.

Ez történik lézervágás közben

Lézervágás során maga a vágás a felszabaduló hőenergiával történik. A magas hőenergiát egy fókuszált lézersugár adja. A lézersugár alá kerülő anyagok pedig az extrém magas hőenergia hatására elgőzölögnek, elolvadnak, ezzel pedig megtörténik maga a vágás. Ettől lesz a lézervágás az egyik leggyorsabb és legpontosabb automatizált (CNC) anyagszétválasztási művelet.

Német lézerfej garantálja a pontosságot

Lézervágó fej munka közbenAz AKM Metal Plusznál található lézervágón a világ egyik legprecízebb, a német gyártmányú PRECITEC lézerfej gondoskodik a pontos vágásról. Az automata fókuszú lézerfej automatikusan beállítja a megfelelő fókusztávolságot, így kiküszöböli a kézi beállításból eredő problémákat a jobb vágási minőség eléréséhez.

A lézerfej mellett szintén nagy szerepet játszik a pontos vágásban a szervomotoros asztalmozgatási megoldás. Itt egy dupla asztalt kell elképzelni: az első asztalon a vágandó lemez helyezkedik el, a második asztalra pedig a már kivágott alkatrészek kerülnek.

És hogy a pontosság valóban garantált legyen, arról a berendezés erőátviteli egysége gondoskodik. Az erőátviteli egység biztosítja ugyanis azt az optimális megmunkálási sebességet, amely a vágófejnek a vágáshoz szükséges.

Az egység úgy lett kialakítva, hogy a megmunkálás ne csak rendkívül pontos, de villámgyors is legyen. Ezt a magas sebességet a görgős és golyós csapágyazású síkvezetéken lineáris csapággyal kombinált, játékmentes, kétoldalt ható fogasléc–fogaskerék hajtás adja meg.

Alumínium, acél, rozsdamentes acél

Az AKM Metal Plusznál megtalálható lézervágó hatékonysága és pontossága nem függ a lemez anyagától sem. Így feltehetsz a vágópadra akár egy vékony alumínium vagy egy edzett rozsdamentes acél táblalemezt, egyben biztos lehetsz: pontos végeredményt kapsz, mindezt ráadásul alig pár perc alatt.

Lézervágó teljesítmény táblázat
Lézervágó teljesítmény táblázat

 

Nincs forma, amit ne tudna percek alatt kivágni

Az elmúlt időszakban mindenféle bonyolult formával megkerestek minket a szakemberek, a végeredmény azonban mindig ugyanaz lett: a forma bonyolultságától függetlenül egy elképesztően pontos és gyors lézervágás. Mindez ráadásul anyag- és költséghatékony módon.

Lézervágónk 1500×3000 mm-es táblaméretig extrém rövid idő alatt bármilyen méretű és formájú alkatrészt kivág. Mindezt felső mennyiségi korlát nélkül. Mindössze az egydarabos vágások esetén kell várnod, hiszen azonos vastagságú anyagból gyakran több darab is összejön.

Az anyag vastagságának limitje, a lemez anyagának függvényében, 4mm-től 22mm-ig terjed.Két asztalos lézervágó gép

A mi anyagunk a Te anyagod

Az AKM Metal Plusz raktárában megtalálhatók a leggyakoribb méretű táblalemezek. Ennek ellenére a lézervágást hozott anyagból is elvégezzük. Azonban, ha a gyors és kényelmesebb megoldást választod, akkor szívesen állunk a rendelkezésedre különféle méretű és anyagú táblalemezek beszerzésében.

Szabad kapacitás a hozzád legközelebb eső lézervágón

A legközelebbi lézervágó berendezés korábban Nyíregyháza és Debrecen környékén volt megtalálható. Emiatt a környékbeli szakemberek választhattak:

  1. vagy több mint 50 kilométert utaztak a lézervágásért
  2. vagy a jóval pontatlanabb, lassabb, nehezebb kézi vágást választják

Szerencsére az AKM Metal Plusznál mostantól a közelben is elérhető a világ egyik legmodernebb lézervágó technológiája, ami minden korábbinál pontosabbá, gyorsabbá teszi a munkádat. Kérd ajánlatunkat most, ide kattintva: Ajánlatkérés>

Várunk szeretettel, szakértelemmel, az új lézervágónkkal, valamint egy bögre kávéval! A kivágni kívánt eszköz bonyolultságától függetlenül. Azért ez elég jól hangzik, igaz?